I kveld er det lørdag og da skal jeg lage tacosuppe. Det er ei enkel, men knallgod suppe som alle liker. Jeg har servert den i bursdager og som lørdagskos og blir veldig godt mottatt:) Her er suppa servert med hjemmebakt focacciabrød, en kan like gjerne servere hvitløksbaguetter til tacosuppa.
Suppa et kjekk å fryse, så lag gjerne en stor porsjon og frys litt til senere.
Tacosuppe (ca 3 porsjoner)
1 løk
2 fedd hvitløk
½ chilipepper
300g kjøttdeig
1 ss margarin eller olje
-----------------------------
1 boks knuste tomater
1 liten boks mais
ca 100 g tomatpuré + 5 dl vann
ca 1 pk Taco-krydderblanding
-----------------------------
nachochips, revet ost, lettrømme
Slik gjør du:
- Hakk løken og steik den blank i smør eller olje sammen med hvitløk og finhakket chili. Tøm det over i en gryte.
- Steik kjøttdeigen og ha den opp i gryta.
- Ha i tomater, mais, tomatpuré, vann og krydder, og la suppa småkoke i omtrent en time. Smak til med tomatpuré, buljong og salt/pepper etter smak.
- Sett skåler med nachochips, revet ost og rømme (og evt jalapeno) på bordet.
- Øs opp suppa i tallerkenen og ha revet ost, nachochips og rømme på toppen. Server med godt brød eller rundstykker til. Dette blir en ganske tykk suppe som passer til middag eller kveldskos.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar